A Cars forum. AutoBanter

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Go Back   Home » AutoBanter forum » Auto newsgroups » Simulators
Site Map Home Register Authors List Search Today's Posts Mark Forums Read Web Partners

Returning to RFactor...



 
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old September 6th 06, 01:51 AM posted to rec.autos.simulators
BRH
external usenet poster
 
Posts: 16
Default Returning to RFactor...

I've been away from simming for close to a year, and would like to get
back into it. - Specifically into RFactor

I see that rFactor has now gotten lots of add-ons series, tracks, etc.
I'm currently on Version 1.07 and have the following questions:

1. I see that the latest patch is for Version 1.15. Is this patch
required to run the latest mods, like the 1979 F1 Mod? If so, I see
that I have to do a complete re-install. Is it possible to do that
without losing setups, previously installed mods, etc?
2. I seem to recall that a code was needed to activate rFactor (perhaps
I'm wrong on this....). If so, I don't think that I have that code
anymore, so how do I install 1.15 without losing my activation?
3. How does the ISI_BABYFACTORY cheat work, to increase the $$$? (I
forgot.) Exactly where do I input this code?

At the moment, after installing the 1979 F1 mod and trying to run it in
Version 1.07, I get kicked back to the desktop. I'm thinking that it's
because I have to "buy" a car, but my "budget" is only 1,500,000. (I
seem to recall it was a lot higher than that before I installed the mod.)

Any help with this would be greatly appreciated.
Ads
  #2  
Old September 6th 06, 02:47 AM posted to rec.autos.simulators
David G Fisher
external usenet poster
 
Posts: 37
Default Returning to RFactor...

Just save your player folder so you keep your setups.

Uninstall your current version and install the full update. Don't use your
previous controller file. Start new. Just save your setups.

You only use one of your activations when you install on a new/significantly
upgraded computer. A reinstall doesn't use an activation credit. You can
reinstall 100 times if you want.

The cheat gets typed into the chat line and then send the message.

You can use any car in the '79 mod. There's no purchasing of the cars yet.


--
David G Fisher



<BRH> wrote in message . ..
> I've been away from simming for close to a year, and would like to get
> back into it. - Specifically into RFactor
>
> I see that rFactor has now gotten lots of add-ons series, tracks, etc. I'm
> currently on Version 1.07 and have the following questions:
>
> 1. I see that the latest patch is for Version 1.15. Is this patch
> required to run the latest mods, like the 1979 F1 Mod? If so, I see that
> I have to do a complete re-install. Is it possible to do that without
> losing setups, previously installed mods, etc?
> 2. I seem to recall that a code was needed to activate rFactor (perhaps
> I'm wrong on this....). If so, I don't think that I have that code
> anymore, so how do I install 1.15 without losing my activation?
> 3. How does the ISI_BABYFACTORY cheat work, to increase the $$$? (I
> forgot.) Exactly where do I input this code?
> At the moment, after installing the 1979 F1 mod and trying to run it in
> Version 1.07, I get kicked back to the desktop. I'm thinking that it's
> because I have to "buy" a car, but my "budget" is only 1,500,000. (I seem
> to recall it was a lot higher than that before I installed the mod.)
>
> Any help with this would be greatly appreciated.



  #4  
Old September 6th 06, 04:54 PM posted to rec.autos.simulators
mcewena
external usenet poster
 
Posts: 74
Default Returning to RFactor...

> This may be dangerous advice, but I just copied my existing rF folder as
> a precaution, and installed 1.15 over the top of the existing
> installation. Everything seemed to work perfectly, as if it was just a
> patch. No reconfiguration, no re-activation, it just worked.
>


Ditto

> It's not the recommended method though. I'm not responsible if it all
> goes pear-shaped. :-)
>

double ditto

  #5  
Old September 6th 06, 09:25 PM posted to rec.autos.simulators
LS
external usenet poster
 
Posts: 9
Default Returning to RFactor...

Should I stick with Nascar Acceleration or go to SCE? It appears SCE is not
complete. Not even close.

There doesn't appears to be any full carsets and tracks. Should I stick
with the latter until the SCE mod is a complete mod?

LS
"mcewena" > wrote in message
s.com...
>> This may be dangerous advice, but I just copied my existing rF folder as
>> a precaution, and installed 1.15 over the top of the existing
>> installation. Everything seemed to work perfectly, as if it was just a
>> patch. No reconfiguration, no re-activation, it just worked.
>>

>
> Ditto
>
>> It's not the recommended method though. I'm not responsible if it all
>> goes pear-shaped. :-)
>>

> double ditto
>



  #6  
Old September 6th 06, 10:22 PM posted to rec.autos.simulators
David G Fisher
external usenet poster
 
Posts: 37
Default Returning to RFactor...

There's a lot of tracks. Look for "Soulrender" tracks.

I would use the in game NASCAR cars, and wait for the Pits to release their
version.


--
David G Fisher


"LS" > wrote in message
news:[email protected]_s22...
> Should I stick with Nascar Acceleration or go to SCE? It appears SCE is
> not complete. Not even close.
>
> There doesn't appears to be any full carsets and tracks. Should I stick
> with the latter until the SCE mod is a complete mod?
>
> LS
> "mcewena" > wrote in message
> s.com...
>>> This may be dangerous advice, but I just copied my existing rF folder as
>>> a precaution, and installed 1.15 over the top of the existing
>>> installation. Everything seemed to work perfectly, as if it was just a
>>> patch. No reconfiguration, no re-activation, it just worked.
>>>

>>
>> Ditto
>>
>>> It's not the recommended method though. I'm not responsible if it all
>>> goes pear-shaped. :-)
>>>

>> double ditto
>>

>
>



  #7  
Old September 7th 06, 03:14 AM posted to rec.autos.simulators
BRH
external usenet poster
 
Posts: 16
Default Returning to RFactor...

mcewena wrote:
>>This may be dangerous advice, but I just copied my existing rF folder as
>>a precaution, and installed 1.15 over the top of the existing
>>installation. Everything seemed to work perfectly, as if it was just a
>>patch. No reconfiguration, no re-activation, it just worked.
>>

>
>
> Ditto
>
>
>>It's not the recommended method though. I'm not responsible if it all
>>goes pear-shaped. :-)
>>

>
> double ditto
>


Thanks for the info -- Installing over the existing files worked well --
up until I installed the sound update for the 1979 F1 mod. Now that mod
has no engine sound. I'll start a new thread for that though...
 




Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
rFactor development Tony Rickard Simulators 8 August 18th 06 07:06 AM
Selling my used rFactor? I Would like to know... PlowBoy Simulators 6 October 4th 05 10:20 PM
Rfactor will not run... Sting32 Simulators 28 September 8th 05 10:30 PM
rFactor review Tony Rickard Simulators 66 September 7th 05 06:22 PM
rFactor MP Test Fix: unfortunately doesn't fix ... :( Hans de Heer Simulators 7 January 15th 05 03:16 PM


All times are GMT +1. The time now is 08:16 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.6.4
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2004-2018 AutoBanter.
The comments are property of their posters.